Bootdoek. Premium bootacryl Docril N. Zwart N 680, 153 cm

Sparen Sie 49%
2.0N680.315.153.1
Nicht auf Lager
34,99
17,99

Verwandte Produkte

Beschreibung

Bootdoek Docril N. Volledig waterdichte outdoorstof voor boten en luifels. Zwart. 

Docril N acryl zwart is een speciaal gecoat bootdoek. Het bestaat uit 100% spingeverfde acrylgarens en heeft, net als onze overige soorten aan bootdoek(Sunbrella Plus en Markilux) een onverslaanbare kleurechtheid, u.v.-stabiliteit, waterdichtheid én duurzaamheid. 

Toepassing: bootkappen, hoezen, bootkussens, zonneluifels en alle outdoorstoffen, die lang mee moeten gaan. 
Tezamen met ons duurzame naaigaren, versterkingsband en accessoires als o.a. zeilringen heeft u met ons bootdoek(alle soorten) een doekconstructie die het jarenlang vol zal houden in weer en wind. Klik anders hier voor al onze accessoires voor het afwerken van uw doekconstructie.

Het eenzijdig gecoate Docril N bootacryl heeft een traditionele canvasuitstraling(overigens, net als onze Sunbrella Plus en Markilux-kwaliteiten bootdoek), heeft een werkelijk uitstekende U.V.-stabiliteit(net als onze overige bootdoeksoorten: de hoogste) en is gemakkelijk te reinigen.

 

De onderscheidende kenmerken van ons bootdoek Docril N

Ons bootdoek Docril N onderscheidt zich door zijn waterdichtheid(waterkolom van min. 105 centimeter), waardoor dit bootdoek de beste optie is voor booteigenaren of luifelbezitters die een hogere waterkolom nodig hebben om lekken te voorkomen. Het bootdoek Docril N is zeer vormvast, is hoogst weerecht en is gecertificeerd met de maximale waarde van zonnebescherming (80+), volgens de Europese UV-norm 801. 

Dit bootdoek heeft ook een beschermende barrière die vuilafstotend werkt, waardoor het schoonmaken en onderhoud van het bootdoek wordt vergemakkelijkt. De foute vloeistoffen vormen druppels die gemakkelijk over het oppervlak glijden, zonder door het weefsel te dringen. Dankzij deze afwerking is het bootacryl Docril-N als het ware zelfreinigend. Zie de onderstaande afbeeldingen. 

 

Technische informatie over het bootdoek Docril N

Intrinsieke en langdurige kleuren

Docril N bootdoek wordt vervaardigd met in oplossing geverfde acrylvezels. Het speciale oplossingsverfproces verwerkt de pigmenten in de moleculen van de vezel, waardoor er sterkere kleurresultaten ontstaan dan de pigmenten die verkregen worden door het verven van de draad of de stof. Dit betekent dat de acrylweefsels van Docril-N zeer weinig gevoelig zijn voor de effecten van UV-stralen, en kan de helderheid en weersechtheid(de invloed van de zon op vochtig doek) voor vele jaren gegarandeerd worden. De kleuren van Docril N bootdoek zijn afkomstig van in bulk geverfde vezels, wat een intrinsieke en duurzame kleur garandeert die volgens de huidige normen is geclassificeerd als een 7-8 op de blauwschaal van textiel(waarbij 8 de allerhoogste norm is). 

 

Vlekken

Docril N bootdoek wordt behandeld om vlekken van producten op basis van olie te weerstaan, zodat spatten, droge vlekken en morsen gemakkelijk kunnen worden gereinigd met een droge doek en droge vlekken gemakkelijk kunnen worden verwijderd. De officiële classificatie voor de Olietest is van een klasse 6, de laatste van de hoogste klasse en die van onze Docril N acryl doeksoorten.

De technische en absoluut waterdichte coating die op het Docril N bootdoek wordt aangebracht, zorgt voor een homogene kleurweergave aan beide zijden van de acrylstof zonder de "witachtige" verschijning op de gecoate laag.

 

Extra finish 

Naast de waterdichte coating heeft het Docril N bootdoek een afwerking die de groei van micro-organismen(bacteriën, schimmels en algen, die de outdoorstof in vochtige omgevingen kunnen beïnvloeden) tegengaat. Het verhindert een verslechtering van de kwaliteit van het weefsel, waardoor het een goede uitstraling behoudt en de duurzaamheid verhoogt. Docril N acryl is AOZ-vrij (absorberende organische halogeniden) en vermijdt de geur, veroorzaakt door de aantasting van micro-organismen.

 

Overzicht van de technische specificaties van bootdoek Docril-N 

 

docril boat canvas survey
 
Onderhoud van Docril N. Voor een langere levensduur en een betere uitstraling van het bootdoek.

Wij raden u aan uw Docril® bootdoek te reinigen met een zachte borstel en met water te spoelen. Bij plaatselijke vlekken: schoonmaken met een neutraal reinigingsmiddel, vermengd met lauwwarm water(maximaal 40º C) reinigen en daarna afspoelen. Het bootdoek moet u volledig laten drogen, voordat deze opgerold wordt. Als de luifel/de doekconstructie opgerold moet worden, terwijl de stof nog nat is, dan kan dat gemakkelijk – voor bijv. 2 dagen.  Hoewel het bootdoek vanwege zijn technische eigenschappen zeer snel droogt en schimmelwerend behandeld is, moet het acryl toch extra gedroogd worden; kurkdroog. Mocht u meer informatie nodig hebben over het opvolgen van de onderhouds- en reinigingsadviezen van het bootdoek Docril, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en wij geven u graag meer informatie.

 

Beschikbaarheid van ons bootdoek Docril N

We hebben de volgende versies van het bootdoek Docril N: 

Docril N bootacryl in donkerblauw, captain navy N077

Docril N bootacryl in bosgroen, forest green N0722

Docril N bootacryl in zwart, black N680

Docril N bootacryl in donkerbruin N005 - zie de specifieke productpagina's in ons volledige assortiment van verschillende soorten bootacryl.